keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tästä se alkaa!

No niin, tästä se alkaa. Bloggaamisen ihmeellinen maailma!
Olen jo tovin miettinyt oman puutarhapuuhastelublogin aloittamista ja nyt vihdoin sain sen tehtyä. Aloitan hieman kertomalla jo alkuvuoden tapahtumista, jotta voitte  seurata kokonaista puutarhavuottani. Toivottavasti viihdytte sivuillani.

Tämä puutarhavuosi alkoi tietenki siemenhankinnoilla. Kävin läpi vanhat varastoni ja kaikki näytti olevan kunnossa. Ei mitään suurempia hankintoja olisi tiedossa, koska vanhastaan löytyi viimevuotisia siemeniä. Muutama napakka täydennys ja herkku ja se riittäisi. Niin varmaan!

Pistäydyin taas virolaisilla sivuilla Seemnemaailm ja aloin tarkastella sivuja. Silmääni osui lääkekasvit osio ja innostuin aivan valtavasti niista (teetä kun nautin mielusti iltaisin). Löysin myös muutaman muun vastustamattoman jutun ja loppuksi minulla oli 3 pussin sijaan 24 pussia! Aina tässä käy näin. No onneksi ne eivät ole hinnalla pilattuja.


Huvittavaahan näissä tilaamissani siemenpusseissa on kyriliset kirjaimet, joista en ymmärrä yhtään mitään! Google kääntäjä käyttöön ja käsipelillä kirjaamaan tärkeimmät infot pussin kylkeen.

Ensimmäiset siemenet meni multiin jo tammikuun lopussa ja olen ehtinyt koulia ne jo kerran. Vielä täytyisi siirtä loput omiin purkkeihin ja siirtää ne sitten "viherhuoneeseen" autotalliin jatkokasvamaan. Viherhuone tosin täytyy laittaa vielä kuntoon, eli virittää valaistus ja lämpötila sopivaksi. Sitten voikin taas laittaa seuraavat tulemaan.

Tässä vielä kuva terhakoista tomateista, paprikoista ja orvokeista, jotka odottavat siirtoa viileämpiin tiloihin.
Tänään kävin tarkastamassa miltä pihamaa näytti ja mitenkä rakuuna ja sitruunaruoho voi kasvihuoneessa. Molemmat olivat elossa ja kasvussa. Mutta miksei olisi, kun kasvihuoneen lämpömittari näytti näin mahtavia lukemia! Kevät tulee!
Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)