tiistai 18. maaliskuuta 2014

Uuteen kotiin


Tänään siirsin ensimmäiset urheat taimet uuteen ympäristöön, viherhuoneeseen. Sen lämpötila on asetettu niin, että siellä on tasaisesti noin 16-17 astetta. Koska huone sijaitsee hieman epäkäytännöllisesti pohjoispäädyssä, jouduin hankkimaan lisävaloa uusille tulokkaille, vaikkakin laitoimme piirustuksista huolimatta hieman suunniteltua suuremmat ikkunat.

Ensimmäisenä tiloja testailee tänä vuonna tietysti etuoikeutetusti tomaatit, joista en saa tarpeekseni. Tällä hetkellä heitä on yhteensä 6 lajiketta:
-keltainen pihvitomaatti
-keltainen kirsikkatomaatti
-punainen luumutomaatti
-punainen perustomaatti
-punainen jättitomaatti
-musta venäläinen eli "Black Russian" tomaatti

Vaikka kuinka pidän enemmän syötynä keltaisesta tomaatista, päädyin laittamaan enemmän punaisia tällä kertaa. Ne vain ovat parempia maultaan, kun sitten paseeraan ja pakastan ne talveksi. 

Ja toki orvokit ja paprikat pääsivät myös mukaan.

Nyt vaan odottelemaan seuraavan erän taimentumista sisällä olohuoneessa. Vuorossa olivat basilikat (tumma ja vihreä), munakoiso, persilja ja leijonankita.
Edellisestä erästä akileija on vielä sisällä lämpöisessä. Jännä naapurilta saatu punainen, on lähtenyt hyvin kasvuun, mutta valkoinen ei oikein suostu lähteä kasvuun, vaikka yritin kylmäkäsitellä sitä tovin. Ehkä siemenet ovat jo vanhoja.

No odotellaan.

2 kommenttia:

  1. Mä en kestä; viherhuone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein näppärä on tosiaan. Kotona alkoi olemaan ikkunalaudat ja pöydät täynnä taimenalkuja, joten kun autotalli valmistui, valloitin sen takahuoneen taimilleni. Vesi puuttuu vielä, mutta eiköhän sekin tulee ajallaan.

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)