lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kooste viimeviikoista

Kurjenpolvi

Viime viikot ovat olleet todella hektisiä ja paljoakaan en ole kotona aikaa ehtinyt viettää. Päivän siellä, päivän täällä. Jotain pientä olen kuitenkin saanut puuhattua pihalla ja rakkaan mieheni avustuksella muutaman suuremman projektin.

Tahvosilta hankitut luumu ja kirsikkapuut istutettiin alas hyötypuutarhaan. Suojaus jäi kuitenkin ekalta viikolta ja kuinkas muutenkaan, peurat olivat ehtineet käydä maistelemassa puita. No ei muuta kuin rautakaupan kautta ostamaan hyväksi ja helpoksi havaittua raudoitusverkkoa. Leikkurilla verkot passeliin mittaan ja nippusiteellä kiinni toisiinsa ja voilà, meillä on puut suojassa!Ei ehkä maailman kaunein suoja, mutta ah niin tehokas! Ja etäältä häviävat maisemaan.

No sitten saimme lastin lantaa tuttavilta ja edelliskerrasta viisastuneena halusin laittaa lannat korotetun pressun päälle, jotta hyvää multaa ei katoaisi maahan niin paljoa. Hirmuinen urakka puhdistaa juurista viimeisiä lantoja, kun ovat maanneet suoraan maassa. Eli tällaisen häkkyrän väsäsimme. Nyt lannat pysyy suojassa, kun pälle on levitetty vielä toinen pressu.
Nyt on onneksi lomat alkaneet ja töitä tarvitsee miettiä vasta elokuussa, joten nyt ehtii taas nautiskella ja puuhastella puutarhassa, kirjoittaa tänne juttuja ja ties mitä sitä keksiikään.

Aurinko paistaa ja lämpö nousee!


Astrid ei ilmeisemminkään piittaa auringonpaisteesta, kun löysi näin hyvän varjopaikan! 2 kommenttia:

 1. Aivan ihana kurjenpolvikuva. Kaikki kurjenpolvet kuuluvat nykyään lempparikukkiini niiden helppohoitoisuuden ja kestävyyden vuoksi.
  Josko nyt peurat pysyisivät hedelmäpuiden kimpusta poissa. Ei varmaan vähempi suojaus olisi riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös heikkous noihin kurjenpolviin. Ovat sen verran kestäviä ja näyttäviä että tykkään.

   Luin tosiaan, että peurat vaativat 2 metrin suojauksen. Muista korkeuksista ne tulee tarvittaessa yli. Ja hyvähän on, että jättävät puut rauhaan, kun puut kasvaneet tarpeeksi isoiksi. 5-6 vuoden päästä suojat voi poistaa viimeistään. Yläpihan omput saa olla ihan rauhassa jo, kun ovat vanhempia.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)