perjantai 4. huhtikuuta 2014

Helsingin Oma Piha 2014 - messut

No niin, nyt on taas käyty Oma Piha messuilla Helsingin messukeskuksessa. Odotin innolla pääsyä messuille tsekkaamaan uusimman trendit ja jutut, mutta ei. Ikäväkseni täytynee todeta, että loppujen lopuksi messut olivat pettymys.
Olin jotenkin odottanut uusia ideoita enemmän messuilta, mutta yllätykseni puutarha puolella myytiin pääsääntöisesti kalliita kasvihuoneita, kalliita taimia, kirjoja ja ruokaa! Lähes kaikilla oli samat Lord Nelsonin siemenpussit tai pelakuut. Kirjat olivat pääsääntöisesti lähes samoja ja kasvarikin jo on ja vaikka ei olisi, en ostaisi noin kallista.


Mutta jotta juttu ei menisi pelkäksi valitusvirreksi, oli siellä muutama mainitsemisen arvoinen hieno ja innostava juttukin.

Ensinnäkin Maatiainen Ry:n osasto!! Täynnä iloisia vanhempia rouvia, jotka osasivat asiansa. Vietimme tovin keskustelemassa kasveista, Maatiainen Ry:n toiminnasta ja taimenvaihtopäivistä. Niihin täytyy ehdottomasti osallistua.
Ihania rouvia ja ihana nuori nainen kukkahiuspannassa hoitamassa kassaa!
Mukaan matkaan löytyi Hyvänheikinsavikka ja Köynnöspinaatti. Molemmat pínaatin tapaisia, pinaatin lailla käytettäviä, monivuotisia vanhoja hyötykasveja. Hauskaa kokeilla.
 
 
Seuraava jännittävä tuttavuus oli Eila Terttu Jaatisen metallilinnut. Aivan uskomattoman taidokkaasti tehtyjä abstrakteja lintuja! Näin heti mielessäni sellaisen puutarhassani, vaikka sisään oli kait tarkoitettukin. Mieluiten mahdollisimman isona kiitos! Kiillotettuna, kuten kuvassa, mutta ruostutettu yksilö oli myös minun makuun. En edes uskaltanut kysyä hintoja. Ehkä joku päivä sitten.
 
 

 
 
Deko lehden puutarha huone oli minun makuun. Valtavan pitkän pöydän ja penkkien ääressä olisi hauskaa viettää illanistujaisia kesällä tuttavien kesken. Tähän ainakin mahtuisi. Vanhan malliset kuuskulma klinkkeritkin tuovat modernia nostalgiaa. Oikein kiva!
 
 


 
 
Ja tässä ruukutuspöydästä löytyi sitä "snickarglädje" eli nikkaroinnin iloa, josta pidän. Pöydässä oli käytetty eurolavoja ja jätelautaa. Tämä tulee varmasti käyttöön meille kotiin, tarvikkeet kun löytyvät omasta takaa.
 
 

 
 
Eli nämä toivat minulle iloa ja ahaa elämyksiä messuilta.
Toki tapasin mukavia uusia tuttavuuksia, sain hyödyllisiä neuvoja mm. Kotipuutarha lehden osastolta (kiitos niistä!) ja törmäsinpä muutamaan vanhaankin tuttavaankin.
Nyt kotona ja huomenna uudet kujeet.

 


3 kommenttia:

 1. Tuo ruukutuspöytä on kiva idea, ja helppo. Köynnöspinaatti täälläkin on parhaillaan kylmäkäsittelyssä. Kovasti toivon, että onnistuisin sen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Sinultahan vähän sain idean tuohon köynnöspinaattiin ;D Minun täytyy kanssa laittaa osa siemenistä jääkaappiin ja osan säästän syksyyn. Vaihdetaan kuulumisia, miten köynnökset lähtee kasvuun.
  Mukavaa, vaikkakin sateista, sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Tuo ruukutuspöytä on kiva! Harmittaa, kun en päässyt messuille.

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)