maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäispyhät

Nyt on pyhät vietetty ja pihallakin ehditty puuhastelemaan.

Peurojen syömät, pihan paraatipaikalla olevat Tuijat, ovat olleet päänvaivana jo toista vuotta.  Kyllästyin odottelemaan, josko ne sittenkin alkaisivat vihertämään ja päätin tehdä asialle jotakin.
Vaihtoehtona oli kaataa puskat pois kokonaan, mutta aloitin parturoinnista. Joten ei muuta kuin sekatöörit käteen ja leikkaamaan kaikki kuivat käkkärät pois. Aika hupaisan näköisiähän niistä tuli, joten olkoot nyt siinä tovin. Jos vaikka käyttäisin niitä köynnöstukina.Suunnitelmissa oli vaikka ja mitä muutakin puuhaa, mutta eniten toivoin pääseväni risukasan polttoon. Säät olivat mitä kauneimmat kaikkina päivinä, mutta tuuli kävi niin kovaa, että tulta ei uskaltanut sytyttää.

Sunnuntai iltana tuuli sitten vihdoin tyyntyi, että saimme sytytettyä kokon. Veljen
muksut olivat innoissaan auttamassa ja hakivat pudonneita risuja metsästä ja pihalta. Kun kaikki risut oli poltettu ja jäljellä oli komea hiillos (olisi pitänyt tehdä rosvopaistia!) kastelimme nurmikon reippaasti reunoilta, että tuli ei leviä yöllä mihinkään. Tänä aamuna jäljellä oli vain valkoista tomua, joka saa mennä perunamaalle jäähdyttyään.Mukana pihalla puuhastelemassa oli tietenkin myös Findus, joka tarkkaili, että homma menee, niin kuin pitää.

 
Nyt on sitten koko pihamaalta kerätty talvella pudonneet risut ja oksat ja kasa poltettu pois, joten piha näyttää siivotulta taas. Jopa Tuijat saivat uuden lookin.

Joten ei muuta kuin tervetuloa kesä ja kärpäset ja vihreä nurmikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)