sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Leppoisa viikonloppu

Tyyntä on
 
Aurinkoiset ja lämpöiset päivät ovat saaneet kasvun hurjaan vauhtiin ja tämän emännän ulos pihamaalle puuhastelemaan.

Kasvihuone-elämää on päässyt vasta orvokit viettämään, muut ovat edelleen kiltisti viherhuoneessa lamppujen alla odottamassa kasvarin lämpiämistä. Päivälämpötilat kasvihuoneessa kipuavat huikeisiin lukemiin ja maa alkaa olla lämmin (+14C), mutta öisin on vielä pakkasia.

Päivät ovat menneet taimia kouliessa, metsäpuutarhasta mäntyjen, kuusien ja vattujen taimia poistaessa ja ihan vaan keinussa kahvia juoden ja kasvimaata suunnitellen. Herra on huoltanut istumaruohonleikkurin kesäkuntoon ja kaivanut ojaa auki, eli pakertanut raskaammissa töissä. Ja tietenkin kahvitellut keinussa.

Ja onhan sitä tietenkin ehtinyt kameran kanssa kukkapuskiinkin pyllistelemään ja tallentamaan pihan uudet tulokkaat ja vanhat ilahduttajat. Käenrieskaa en pihalla ole ennen nähnyt, mistä lie tullut, mutta on niin tervetullut! Esikko on aloittanut muiden mukana aurinkoisella paikalla kukkimaan ja jopa kirjopikarinliljat ovat jo nupuilla.


Esikko


Kirjopikarililjan nuppu


Käenrieska
 

Luontokin on herännyt oikein kunnolla ja pihalla käy sen sortin surina. Perhosia risteilee siellä täällä ja isot kimalaiset pörrää ympäriinsä. Kävin tarkistamassa uteliaisuuttani mitä meidän kielonurkkaukselle kuuluu ja ilokseni voin todeta, että hyvää vauhtia ovat kasvamassa.

Kielot


Joten ei muuta, kuin kahvikuppi käteen ja takaisin keinuun kiikkumaan ja nauttimaan leppoisasta sunnuntai päivästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)