sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Perinneaitojen kunnostusta

Pihalta löytyy lyhyet perinneaidat, jotka olivat jo aiemmin talven alla hajonneet. Nyt ne oli saatava kuntoon. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Ensin katsastamaan jäljellä olevat kuusiseipäät ja oli niistä joitain vielä käyttökunnossa. Ja sitten löytyi vielä edellistalvella kaatuneiden puiden seasta hienoja kuusen runkoja, joista oksastamalla sai muutaman seipään lisää.

Sitten, kun oli sopivat löytyneet, ei muuta kuin irrottamaan vanhat lahonneet ja katkenneet. Tämä oli hieman haasteellista, kun aidat on nauloja käyttäen kasattu. Mutta reippaalla otteella ne irtosivat hienosti ja sitten vaan mallaamaan uusia. Piti löytyä oikean pituinen ja paksuinen, jotta ei erottuisi niin paljon vanhasta aidasta.

Ensimmäisestä aidanteesta piti vain tukea keskeltä ja vaihtaa yksi poikkiseiväs, joka näkyy oikealla kuvassa selkeästi vaaleampana.

 
 
 
Seuraava aita olikin hajonnut selkeästi enemmän ja jouduimme vaihtamaan etummaiset pystyseipäät ja kiinnittämään uudestaan kaikki poikkiseipäät. Lisäksi jouduimme vaihtamaan yhden katkenneen poikkiseipään. Onneksi löytyi sen verran harmaantunut, että ei erotu joukosta. 

 
 
 
Vielä täytyy käydä ostamassa tervanaurua ja kiinnittää kaikki kunnolla. Nyt nämä ovat lähinnä rautalangalla viritetty kasaan ja nauloin tuettu.
Onhan se hieno kun perinneaita näyttää kesällä sitten tältä!
 


2 kommenttia:

  1. Kauniita aitoja<3 Liityin lukijaksesi, toivottavasti nähdään Nuppulassa:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos! Nuppulassa nähdään varmasti!

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)