perjantai 11. huhtikuuta 2014

Ruukutusta, ruukutusta

Kotona taas!

Eilen sain työrupeaman jälkeen itseni vähän puuhastelemaan taimien kanssa, vaikka väsy oli suunnaton. Sisällä kurpitsat olivat kasvaneet niin isoiksi, että minun oli pakko koulia ne. Menin tällä kertaa viherhuoneeseen tekemään toimenpiteen, koska suuremmat ruukut ja isommat multasäkit olivat siellä.
Samalla laitoin viherhuoneessa talvehtineet daalian juurakot multaan ja otin pistokkaat pelargonioista.
Saa nähdä lähtevätkö kasvuun. Ennen vanhaan nakkasin poikkeuksetta syksyllä juurakot roskiin ja hankin keväällä uudet, koska tiloja säilytykseen ei oikein ollut. Eli tämä on siis ensikokeiluni talvettaa juurakot ja pelakuut!

No sisälle jäi vielä valtavat määrät koulittavaa ja pelkäänpä pahoin, että minulta loppuu taimipotit saman tien. Joten täytynee mennä kaupan kautta. Näiden kimppuun ensiviikolla!
Oikein ihanaa viikonloppua kaikille! Huomiseksi on luvattu aurinkoa ja lämpöä!


6 kommenttia:

 1. Komeita taimia! Mullakin daaliat pääsivät multiin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Nämä on tosiaan lähtenyt hyvin taas kasvuun. Ensiviikolla taas koulitaan. Onneksi on pitempi vapaa pääsiäiden myötä!

   Poista
 2. Ompas sinulla upeat tilat kasvatella taimia! Alkaa omat olohuone(!) hyllyviritelmät naurattaa:D Juuri eilen sanoin miehelleni, että jos joskus (never...) rakentaisimme, taloon suunniteltaisiin ihan oma viherhuone. Tai kyllähän minulle vanha pappila viileine lasikuisteineen kelpaisi sekin:D

  Ihanaa viikonloppua ja kevätkutinaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullekkin Maria pappila tai vastaava kelpaisi. Joku vaatimaton kivilinnakkin olisi ihan kiva. Mutta mennään nyt vielä tällä punaisella tuvalla ja perunamaalla. :D

   Poista
 3. No on sinulla taimia koulittavana! Oletkohan vähän liioitellut :-). Minäkään en ole koskaan yrittänyt talvettaa mitään juurakoita, toivon kaikkea hyvää nyt sinun ensimmäiselle kerrallesi. Minäkin istutin eilen Viherpeukaloilta tilaamani kannan mukulat. Ihastuin siihen viime kesänä niin, että päätin nyt laittaa mukuloista. Perennapenkissäni jo jotain henkeä näyttää olevan. Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei voi olla liikaa kukantaimia. Leijonankitaa voi sitten ripotella pitkin pihoja ja basilikat voi laittaa vaan läjinä suurempaan ruukkuun. Noista uusista tuttavuuksista, kun ei tiedä mitenkä ne lähtee kasvuun, niin otin varmanpäälle ja laitoin vähän reilummin. Kuten aiemmin kerroin, niin ne jotka tiedän(tomatit, kurpitsat, kurkut, jne.) miten lähtevät itämään, laitan vain tarvittavan määrän kasvamaan. Ja jos ylimääräisiä tulee, niin laitan sitten vaikka taimenvaihtoon tai annan muuten pois.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)